Helemaal los!

May 19th, 2011

Vier dagen zijn er nu voorbij gegaan en het resultaat mag er zijn. We hebben ons stof schot. De vloeren liggen eruit. De fundering met blauw beton is eruit. De gevel is eruit. De tussen muur met de keuken is er deels uit.

En zoals het slopers betaamt zijn ze door de waterleiding en de electriciteits kabels heen gegaan :-)

Aan Kees valt trouwens niets te verwijten, wat betreft het achterlaten van de funderingsmuren onder het terras. De mannen van Baken probeerden het eerst met drilboren, maar ook zij kwamen op dag twee met de Bob Cat door het huis ;-)

het meeste sloopwerk lijkt al gedaan

Bomen verhuizen

May 11th, 2011

Onze geweldig mooie hibiscus staat precies op de grens met de toekomstige achtergevel. Omdat we die willen sparen hebben we een bomen verhuizing in gang gezet. En alles begint met een dood conifeertje in de voortuin. Als die eruit is kan er in dat gat een flinke struik uit de achtertuin, die op zijn beurt dan weer een stevig gat achterlaat om de hibiscus in over te planten.

Maar toen kwam het, de conifeer wilde er ECHT niet uit!

Zo'n vreemde wortel had ik nog nooit gezien!

Na 3 lange avonden graven, kappen en zagen heb ik met een met een 30 cm lange boor op m’n machine net zo lang gaten geboord totdat die los kwam. Wat daar onder dat dunne stammetje aan wortels in de grond zat, was echt ongelooflijk.
En de hibiscus? Tja, of die het gaat redden zal wellicht pas volgend jaar duidelijk worden. Vooralsnog ziet het er nog niet al te best uit. Maar meer zat er niet in ;-)

Keuken toch maar anders?

May 2nd, 2011

Na de realistische sketchup weergave (zie vorige blog), begonnen we toch te twijfelen over de indeling. De ‘lijnen’ stonden allemaal nogal dezelfde kant op. Gelukkig hebben we nog een paar dagen voor een nieuw ontwerp :-)

zo kan het dus ook

Dus nu is het kook eiland weer van de baan. Tja, een kook eiland is ook zo 2010 ;-)

Deze indeling geeft meer ruimte rond de tafel en in de keuken. De tafel kan nu ook makkelijk gedraaid worden en/of uitgeschoven. Bovendien speelt de breedte van de tafel niet langer een rol.

De nieuwe keuken?

April 30th, 2011

In aanloop naar het volgende keuken gesprek bij Ikea, alvast de keuken geprojecteerd in Sketchup.

Wordt dit de nieuwe keuken?

Bobcat Kees

April 28th, 2011

En we zijn los! Vandaag is Kees begonnen met de sloop van het terras. Geen geringe klus, als je het mij vraagt. Gelukkig kreeg Kees hulp van een Bobcat en daarmee is hij helemaal in z’n element!

Het was wel even wennen. Een bedrijfs ongeluk had zich na 1 minuut al bijna voltrokken, de Bobcat ging bijna op z’n kant met de man van Boels en onze auto eronder :-) Maar het liep allemaal goed af. Na een retourtje door de gangetjes (hij paste net niet achterom), gewoon lekker door het huis naar de tuin met dat ding!

Zie hieronder het resultaat:

Kees bezig met de warming up

Goed gewerkt Kees!

De Verbouwing

April 26th, 2011

Eindelijk is het zover, de verbouwing. Nu gaat het echt beginnen. Vorige week donderdag de aannemer uitgekozen en zometeen komt hij praten over de details. Ook is Kees al langsgeweest om het sloopgereedschap klaar te leggen. Nog net op tijd een fototje van het nu nog ongeschonden terras weten te maken.

Eigenlijk ziet het er voor de verbouwing al mooi uit :-)

Morgen wordt alles anders. Dan gaat de schop erin.

De laatste maanden ook veel ‘ge-sketchupt’. Hieronder een impressie van de aanbouw.

Rechtsachter de keuken. Bij het mooie behang de ’study’.

Na weken van wachten is het sketchup resultaat nu ook in Google Earth te bewonderen. Je moet wel even doorklikken.

Eclipse

January 4th, 2011

Een nieuw jaar, een nieuwe week. Opnieuw naar het werk. Maar wel op een mooie ochtend, met een ongelooflijk mooie zonsopkomst!

Eerst zie ik er niks van. Maar dan, als m’n ogen al behoorlijk raken ingebrand, zie ik dat de inkeping niet zomaar een vlek voor m’ n ogen is.

Kei vet cool! :)

Winter

December 24th, 2010

Zoveel sneeuw, dat vraagt om een mooie sneeuwpop. Sneller gezegd dan gedaan. Het was namelijk te koud, dus de sneeuw plakte nauwelijks. Zodoende lagen de benen al een week te wachten, voordat ie er een buik en hoofd bovenop kreeg. Niet getreurd, het resultaat mag er zijn!

De trotse bouwers poseren even voor de foto.

Voor Sjors, van Noor

December 8th, 2010

Soms zeggen woorden alles…

Pannenkoekenlunch!

September 23rd, 2010

Om de meiden uit de klas wat beter te leren kennen, hielden we gisterenmiddag een pannenkoekenlunch voor alle troelaatjes uit groep drie van meester Mark. Het was een dolle en heel gezellige boel! De pannenkoeken gingen er binnen vijf minuten allemaal in, de kanelbullar waren wat minder populair maar het buitenspelen was een gigantisch succes. Als klap op de vuurpijl verloor Noor haar voortand tijdens het drinken van de melk. Al met al was het “pannenkoekenfeestje” een groot succes!